Taipalsaarelta Vallilaan, Vallilasta Brysseliin

Haittaako Jussi Halla-ahoa, että yhteistyökumppani saa rahaa Putinilta?

Perussuomalaisten eurovaaliehdokas Olli Kotro on esittänyt venäläiselle Kremlin-mieliselle sanomalehdelle haastattelussaan EU:n Schengen-sopimuksen hylkäämistä ja tilalle uutta viisumivapaata vyöhykettä Venäjän kanssa. Kotro työskentelee myös Euroopan parlamentissa poliittisena avustajana. Tämän ja muiden esille tulleiden seikkojen v uoksi nationalististen puolueiden Venäjä-kytkökset on käsiteltävä perusteellisesti.

Riman voi selvästi alittaa monella tavalla. Tätä on uusi perus-YYA: Rajat kiinni länteen, mutta rajat auki itään. EU on paha, erilaiset uudet yhteistyömuodot Venäjän kanssa hyvä. Perussuomalaiset pelaavat Kremlin ja Putinin pussiin fanaattisessa EU-vastaisuudessaan. Sanon sen suoraan: Suomi on osa länttä - ei harmaalla vyöhykkeellä.

Kotro ja Perussuomalaiset ovat aiemmin kannattaneet myös EU:n Venäjä-pakotteiden purkamista. Tilannetta ei voi sivuuttaa enää pelkällä olankohautuksella:  Perussuomalaisten varomaton suhtautuminen Venäjä-mielisiin on uhka Suomen kansalliselle turvallisuudelle.

Suomen toiseksi suurin puolue ja puolue, jolla on myös ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajuus, on toistuvasti ollut esillä kytköksistä Venäjä-mielisiin ryhmiin sekä puolueen että yksittäisten edustajien taholta. Euroopan parlamentissa Perussuomalaiset ovat rakentamassa yhteistyötä muun muassa Itävallan äärioikeiston kanssa, jonka johtaja jäi juuri kiinni yrityksestä ottaa vastaan lahjuksia venäläisiltä liikemiehiltä.

Ranskan Kansallinen liittouma taas on jäänyt kiinni miljoonien eurojen hämäristä lainoista venäläisiltä pankeilta ja samanlaisia syytöksiä on esitetty myös Italian populistisesta varapääministeri Matteo Salvinista.  Kyseessä ei voi olla enää pelkkä sattuma tai yksittäistapaukset, vaan selvä trendi on nähtävissä: nationalistisilla populistipuolueilla on vahvoja linkkejä Kremliin.

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon on syytä selventää, onko puolue valmis lähtemään samaan europuolueeseen sellaisten poliittisten voimien kanssa, jotka saavat rahallista tukea Kremlistä.

Kysyn suoraan: Onko perussuomalaiset valmis tekemään Euroopan parlamentissa yhteistyötä sellaisten puolueiden kanssa, joiden rahat tulevat venäläisiltä? Haittaako Jussi Halla-ahoa, että kokouksessa vieressä istuva meppi voi olla ostettu Putinin taskuun? Halla-aholta ja ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Huhtasaarelta on syytä myös kysyä: onko tämä Perussuomalaisten linja? Onko tämä teille ongelma vai hyväksyttekö hiljaa venäläisen korruption eurooppalaisessa päätöksenteossa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Niin justiisa. Ja se Huhtasaari on ottanu kopion siitä gradusta!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"В русском и финском характере много общего, нам несложно найти общий язык, — отметил Котро." - Venäläisessä ja suomalaisessa luonteessa on paljon yhteistä, meidän ei ole vaikea löytää yhteistä kieltä, totesi Kotro."

Kotron avaukset viisumivapaudesta ja yhteisestä venäläis-suomalaisesta yliopistosta leviävät nyt Venäjän suurimmilla uutissivustoilla. News.ru:n kuvituksena on itsensä Halla-ahon kuva persujen vaaliteltalla.

Onkohan Arto Luukkasta ajateltu venäläis-suomalaisen yliopiston rehtoriksi? Se olisi vaikutusvaltainen virka, kun äänet kansanedustajaksi eivät näytä aivan riittävän.

https://news.ru/v-mire/rossijsko-finskij-universit...

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Ketä haittaa, jos yhteistyökumppani saa rahaa EU:lta, tai on mukana bisneksessä joka hyötyy maahanmuutosta ?

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Toivottavasti tämä kaikki alkaa pikkuhiljaa avata niiden persuja äänestäneiden silmiä, jotka kuitenkin mielummin haluaisivat nähdä Suomen länsieurooppalaisena maana eikä Venäjän etupiiriin kuuluvana.

Halla-aholla alkaisi olla nyt viimeiset hetket herätä ja laittaa puolueensa venäjämieliset kuriin. Taitaa vain olla liian myöhäistä, venäjämieliset ovat puolueessa enemmistönä ja niskan päällä.

Jos ja kun Huhtasaaren tapainen henkilö on eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja, niin voiko hänelle luovuttaa Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan liittyvää luottamuksellista tietoa?

Käyttäjän SeppoLavonen kuva
Seppo Lavonen

Pekka Näränen: "Jos ja kun Huhtasaaren tapainen henkilö on eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja, niin voiko hänelle luovuttaa Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan liittyvää luottamuksellista tietoa?"

Ei voi. Suomessa niin kuitenkin tehdään

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos. Kylläpä teitä joitakin pelottaa. Saanko sanoa? Teillä on yksipuolisesti väärä kirja: Ottakaapa Raamattu rinnalle: Mikä palkka teille on siitä tuleva, jos te rakastatte niitä, jotka teitä rakastavat. En tarkoita ollenkaan, etteikö Venäläiset meitä rakastaisi, vaan teidän pelokas henkenne ei ajatuksissanne heitä rakasta, koska se henki on kotoisin meidän sielujemme viholliselta; pelkuruuden henki. Jeesus Kristus sanoo: Rakkaudessa ei ole pelkoa. Täydellinen Rakkaus karkoittaa pelon. Pelossa on rangaistusta ja se lisää pelkäämään toista henkilöä. Luopuessamme Jumalan Sanasta, joudumme vihan alle. Jeesushan tuli tekemään tyhjäksi perkeleen työt. Kiitos, Lasse.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Lasse Hietanen: Sinulle pyhä kolminaisuus taitaa olla Isä, Poika ja Pyhä Putin :D

Varsinainen jeesustelija ...

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Pekka. Taidat olla "huumor' miehii"? Eihän meistä kukaan korvaa Pyhää Henkeä. Isolla jiillä: Jeesuksesta,- tarvittaessa ja joskus tulee,-ei tarvittaessa kertoja. Runsasta Jumalan Siunausta sinulle ja rakkaillesi toivottava, Lasse.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Maan ulkoa tuleva lobbaus, tavalla tai toisella, voi olla nykypäivää, ja merkityksellistä.

Mennään vielä sitä vaihetta, jolloin asialla on kauhistelukortti-arvoa, vaikka asia voi olla yleinen, merkittävyyden lisäksi, vaikka jäljitettävyyksissä on eroa, selkeistä paljastuksista, aina sinne asti, että paljastukset ovat mahdottomia.

Taso, jolla kanssakäyminen menee, on tärkeää tiedostettavaksi. Millä tavoin totta tämä on, en osaa sanoa. Perusteita on silti, esittää arvelu, ihan suoraan, kirjatussa muodossa.

Käyttäjän EsaMPaloniemi kuva
Esa M Paloniemi

Tuleva pääministerimme Antti Rinne ehdotti jo 2014 Kalevassa viisumivapautta Suomen ja Venäjän välille. Pääministerin Venäjämielisyys ollee parempaa Venäjämielisyyttä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset