Haittaako Jussi Halla-ahoa, että yhteistyökumppani saa rahaa Putinilta?

Perussuomalaisten eurovaaliehdokas Olli Kotro on esittänyt venäläiselle Kremlin-mieliselle sanomalehdelle haastattelussaan EU:n Schengen-sopimuksen hylkäämistä ja tilalle uutta viisumivapaata vyöhykettä Venäjän kanssa. Kotro työskentelee myös Euroopan parlamentissa poliittisena avustajana. Tämän ja muiden esille tulleiden seikkojen v uoksi nationalististen puolueiden Venäjä-kytkökset on käsiteltävä perusteellisesti.

Riman voi selvästi alittaa monella tavalla. Tätä on uusi perus-YYA: Rajat kiinni länteen, mutta rajat auki itään. EU on paha, erilaiset uudet yhteistyömuodot Venäjän kanssa hyvä. Perussuomalaiset pelaavat Kremlin ja Putinin pussiin fanaattisessa EU-vastaisuudessaan. Sanon sen suoraan: Suomi on osa länttä – ei harmaalla vyöhykkeellä.

Kotro ja Perussuomalaiset ovat aiemmin kannattaneet myös EU:n Venäjä-pakotteiden purkamista. Tilannetta ei voi sivuuttaa enää pelkällä olankohautuksella:  Perussuomalaisten varomaton suhtautuminen Venäjä-mielisiin on uhka Suomen kansalliselle turvallisuudelle.

Suomen toiseksi suurin puolue ja puolue, jolla on myös ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajuus, on toistuvasti ollut esillä kytköksistä Venäjä-mielisiin ryhmiin sekä puolueen että yksittäisten edustajien taholta. Euroopan parlamentissa Perussuomalaiset ovat rakentamassa yhteistyötä muun muassa Itävallan äärioikeiston kanssa, jonka johtaja jäi juuri kiinni yrityksestä ottaa vastaan lahjuksia venäläisiltä liikemiehiltä.

Ranskan Kansallinen liittouma taas on jäänyt kiinni miljoonien eurojen hämäristä lainoista venäläisiltä pankeilta ja samanlaisia syytöksiä on esitetty myös Italian populistisesta varapääministeri Matteo Salvinista.  Kyseessä ei voi olla enää pelkkä sattuma tai yksittäistapaukset, vaan selvä trendi on nähtävissä: nationalistisilla populistipuolueilla on vahvoja linkkejä Kremliin.

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon on syytä selventää, onko puolue valmis lähtemään samaan europuolueeseen sellaisten poliittisten voimien kanssa, jotka saavat rahallista tukea Kremlistä.

Kysyn suoraan: Onko perussuomalaiset valmis tekemään Euroopan parlamentissa yhteistyötä sellaisten puolueiden kanssa, joiden rahat tulevat venäläisiltä? Haittaako Jussi Halla-ahoa, että kokouksessa vieressä istuva meppi voi olla ostettu Putinin taskuun? Halla-aholta ja ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Huhtasaarelta on syytä myös kysyä: onko tämä Perussuomalaisten linja? Onko tämä teille ongelma vai hyväksyttekö hiljaa venäläisen korruption eurooppalaisessa päätöksenteossa?

tuomastikkanen00
Kokoomus Helsinki

Poliittinen avustaja Euroopan parlamentissa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu